Back
Previous product
Bela čokolada Valrhona Opalys 33% 250g 1.290,00 RSD sa PDV-om
5.160,00 RSD /Kg
Next product
Valrhona Eclat d`Or 1kg 1.950,00 RSD sa PDV-om
1.950,00 RSD /Kg

Blond čokolada Valrhona Dulcey 35% 250g

1.290,00 RSD sa PDV-om
5.160,00 RSD /Kg

Dulcey obiluje zlatastom bojom, karamelizovanim mlečnim tonovima, kremastom, žitkom teksturom i intenzivnim ukusom slasnog kolača sa blagim nagoveštajem slatkoće koji prelaze u raskošne note Škotskog kolačića sa prstohvatom soli.

Pakovanje 250g

Očisti
Šifra proizvoda: 9458-1 Kategorije: ,
Opis

Opis

Zlataste boje

KREMASTA I PUTERASTA

Stvaranjem Dulcey čokolade, Valrhona je uvela potpuno novu vrstu čokolade – BLOND, ili svetlu čokoladu. Ostavivši belu čokoladu na topljenju (brain-marie, kuvanje na pari), duže nego što bi trebalo, poslastičar Valrhone Frederik Bu, dobio je iznenađujuć rezultat. Čokolada je dobila specifičnu boju – BLOND, i ispuštala je slatkast miris. Dulcey je oda kreativnosti i smelosti, koje su izmenile svet poslastičarstva, budeći potpuno nove emocije, zahvaljujući svojoj boji, ukusu i teksturi.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Težina 0.25 kg
BESPLATAN RECEPT ZA DULCEY MUS
DULCEY ČOKOLADNI MUS
 
3g želatina
100ml mleka
170g DULCEY 32% bele čokolade
200ml mlečne slatke pavlake
 
Za serviranje:
umućena slatka pavlaka
rastopljen šećer
 
Priprema:
 
Želatin prelijte sa 2 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Dulcey čokoladu rastopite na srednjoj jačini. U odvojenoj posudi mleko zagrejte skoro do ključanja pa dodajte nabubreli želatin i kuvajte uz mešanje da se želatin rastopi. Sklonite sa vatre pa postepeno dodajte rastopljenu dulcey čokoladu sve vreme mešajući. Kada se sve sjedinilo dodajte hladnu slatku pavlaku pa štapnim mikserom izmiksajte trudeći se da ne pravite mehuriće. Ulijte u čaše za serviranje i stavite u frižider da se stegne.
 
Ukrase od šećera možete napraviti tako što ćete 50-60 g šećera staviti u šerpicu pa na laganoj vatri rastopiti do zlatno braon boje. Zatim, jako pažljivo jer je šećer vreo i može izazvati opasne opekotine, izlijte u tankom sloju na papir za pečenje koji ste stavili na pleh. Kada se nakon nekoliko minuta stegne, izlomite ga na manje komade. Za serviranje umutite slatku pavlaku sa malo šećera u prahu pa na svaki mus stavite po jednu kašiku umućenog šlaga i ukrasite komadima karamelizovanog šećera.